2023 Szerda

Elérkezett a Mosolyhét harmadik napja. Az időjárás ma kegyes volt hozzánk, verőfényes napsütésben élvezhették a napi programokat az iskola udvarán a táborozók.

A reggeli táncos koreográfia most sem maradhatott el lelkes ifiseinknek köszönhetően, ezt követően pedig finom hot-dog mustárral és ketchuppal várt minden éhes szájat. A csoportfoglalkozások témája ma a Keserű víz édessé válása Márában c. történet volt Mózes második könyvéből, az aranymondást pedig Zofóniás könyve 2, 7 („Mert gondot visel róluk Istenük az Úr, jóra fordítja sorsukat.”) alapján ismerhették meg a gyerekek.

A kreatív foglalkozáson spatula könyvjelzőt, jégkrémet, papírguriga állatkát, hama gyöngyöt, gumidamil karkötőt és arcfestést lehetett készíteni, aki pedig inkább mozogni vágyott, az a sorversenyen való részvétellel bizonyíthatta ügyességét. A délelőtt fénypontja a Váci Rendőrkapitányság programja volt, a táborhelyszínre kiérkező rendőr nénik vezetésével az ujjlenyomatvétel technikáját sajátíthatta el mindenki, ill. az ún. „részegszemüveget” is ki lehetett próbálni, szemléltetve ezzel, hogy miért veszélyes jelenség ittas állapotban közlekedni.

A konyhás nénik jóvoltából ma sem maradtunk ínycsiklandó ebéd nélkül, sertés gulyásleves, mákos tészta és hűsítő dinnyeszelet szerepelt a mai étlapon. Az ételt mindenki kedvére lemozoghatta kinn az udvaron a délutáni csoportfoglalkozás előtt.

Ezt követően ismét táncra perdülhetett mindenki, majd jött a jól eső cukoreső és a vízibombák! A körülbelül harmincfokos hőségben hamar eltűntek a vízibombázás nyomai, így minden táborozó száraz lábbal indulhatott haza, hogy kipihenje magát a holnapi kalandok előtt.

(Erik)

Bármelyik képre kattintva megnyílik a teljes galéria!