2023 Csütörtök

Már a negyedik nap is eltelt az idei Mosolyhétből. A mai program a szokásos módon kezdődött, zenés-táncos napindítóval.

Istenünknek, mint tudjuk, van humora, így a Jön a víz, jön az ár kezdetű dalnál meg is érkezett a heves zivatar, elöntve mindent, ami az udvaron volt. Hála az Úrnak, az iskola épületét azonban szilárd talajra építették, így oda mindenki gyorsan be tudott húzódni a csoportfoglalkozások idejére, senki és semmi nem ázott el.

A kezdeti rohanás után mindenki le tudott csillapodni, ezért a szalámis kenyér és limonádé elfogyasztása után már nyugodt körülmények között beszélgethettünk Dávid és Góliát történetéről, ill. tanulhattuk meg a napi aranymondást Sámuel első könyve 16, 7b („Mert az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, de az Úr azt nézi, ami a szívben van.”) alapján.

Amilyen hamar jött, olyan hamar el is ment a zivatar, lehetőséget adva ezzel a nap kültéren történő folytatására. Aki azonban mégsem akarta elhagyni az épületet, az a kreatív műhelyben kavicsot festhetett; fagyi tojástartót, gombóc gombolyagot, hama gyöngyöt, gumidamil karkötőt, arcfestést és hajfonatot készíthetett.

A betonpálya felszáradása után sorversenyen vehettek részt a gyerekek, majd megtekinthették a táborhelyszínre kiérkező mentőautót is, amelynek személyzete szívesen állt minden érdeklődő rendelkezésére.

A délelőtti szabad foglalkozás után már a legtöbben éhes gyomorral várták a karfiollevesből, paradicsomos húsgombócból és félbarna kenyérből álló ebédet.

A délutáni csoportbeszélgetés 14 órakor kezdődött, átismételtük a délelőtt elhangzottakat, majd ezután vidám hangulatban remek zeneszámokra táncoltak a gyerekek, amíg a várva várt cukoreső el nem érkezett.

Aki pedig a gazdag programkínálat ellenére nem fáradt még el, az a hazaindulásig kosarazással, focizással és más szabad téri játékkal tölthette el az időt.

(Erik)

Bármelyik képre kattintva megnyílik a teljes galéria!

Kreatívos csoport képei