2023 Péntek

 
Elérkezett az idei Mosolyhét ötödik napja. Ez volt az utolsó előtti alkalom, hogy újra találkozhassanak egymással és a szolgálattevőkkel a gyerekek.

Hála Istennek, szép napos, de mégsem túl meleg időjárásban volt részünk. Ennek is volt talán köszönhető, hogy reggeli tánc alatt nem izzadt le túlságosan mindenki. 

A jól eső reggelit (sajtos kenyér zöldségekkel és szörppel) a megszokott időben együtt fogyasztották el ma is a lelkes csapatok tagjai. Evés után magunkhoz vettük a napi lelki táplálékot is, Salamon király személyiségével és tetteivel ismerkedtünk meg, ill. a mai aranymondás („Teremts bennem tiszta szívet, Istenem…” Zsoltárok 51, 12) alapján a tiszta szívről és lelkiismeretről beszélgettünk.

A hét fénypontja ma érkezett el, a Bibliai Családi Park jóvoltából minden gyerkőc meghódíthatta a két ugrálóvárat, körhintázhatott és sok más egyéb ügyességi játékban vehetett részt.

Ma sem álltak le a szebbnél szebb művészi alkotások létrehozásával a kreatív műhely tagjai, a napi programban barátság karkötő, gombolyag állatka, tűpárna filcből, dekorgumi karkötő készítése mellett a már jól ismert arcfestés is szerepelt.

Mire a tábor apraja-nagyja megéhezett, addigra elkészült a királyi lakoma, noha nemcsak az ugrálóvárak hódítói vehettek rajta részt, hanem a Mosolyhét lelki harcosai is. Bizony, volt is helye a korgó gyomrokban a finom gyümölcslevesnek és a rántott sertésszeletnek burgonyapürével és csemegeuborkával!

Rendhagyó módon ma nem kettőkor, hanem fél háromkor kezdődött a délutáni tánc, cukoreső és vízibombázás, majd ezt követően vehették át az okleveleket és az ajándékokat a tábor résztvevői a csoportvezetőktől. 

Hazaindulás előtt pedig nagy örömünkre sokan megígérték, hogy jelen lesznek a záró ceremónián, vasárnap a baptista imaházban. Várunk Mindenkit szeretettel!
(Erik)

Bármelyik képre kattintva megnyílik a teljes galéria!