Mosoly-Hét 2017 Kedd

Folytatódott Mosolyország élete. Már 2. nap pillanthattunk bele a királyi vár életébe. A beléptetési rendszeren való átjutás után kezdődött a királyi vár mindennapi élete. Az apród torna után megnézhettük, hogy hogyan jártak túl az udvari bolond eszén a manók, hogy megmentsék társukat. Majd az ifjak barátságára, hűségére, kitartására láttunk példát a király előtt.

Az apród képzőbe vonulás után  elfogyasztottuk a kis királyi lakomát (lekváros kenyér), és beszélgettünk a barátságról, hűségről, kitartásról, a döntéseink következményeiről. Aranymondást is tanultunk: Nincs senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja barátaiért. (János 11:13)
A lovagi tornán megint összemérhették az apródok ügyességüket játékos feladatokban, foci tudásban, várépítésben.
A királyi pompaműhelyben is szebbnél-szebb alkotások születtek: királynő portrék harmonika hajtogató ruhával, királyi kutyák- macskák tojástartóból, só-liszt gyurma, hama gyöngy képek és az arcfestés is folyamatos volt.
Az udvari lakoma daragaluska leves és töltött paprika volt.
Udvari mágusaink egészen 11 órától folyamatos esőt csináltak, esőerdővé varázsolva a királyi udvar egy részét, felüdülést okozva az apródoknak.
Cukoreső és vizibombázás zárta a nap hivatalos részét.

Bármelyik képre kattintva megnyílik a teljes galéria!