2023 Hétfő

Istenünknek hála három év kihagyás után idén újra megrendezésre került a Mosolyhét, gyülekezetünk Vác-szerte ismert napközis tábora. A program népszerűségét a 146 fős létszám mellett az is mutatja, hogy az első gyerekek (kezdve a nagycsoportos óvodástól egészen a hetedikes korosztályig) már a mai napon reggel hét órára megérkeztek a Petőfi Sándor Általános Iskola területére.

A reggel 9 órakor zenés-táncos bemelegítés és a tábor házirendjének ismertetése után a csoportfoglalkozások következtek, ahol aranymondásokat és a testi-lelki vaksággal kapcsolatos történeteket hallhattak a résztvevők. Az aranymondások bibliai idézetek, a mai napra esedékes igeszakasz pedig a János 20, 29 („Boldogok, akik nem látnak, és hisznek.”) volt. Ezt a délutáni csoportfoglalkozáson is átismételtük, ill. megbeszéltük a délelőtt elhangzott történeteket.

A délelőtti csoportfoglalkozásokat követően a gyerekek kreatív foglalkozás keretén belül papírból készült sarokkönyvjelzőt, hullámkarton papírnyakláncot, gyöngy karkötőt készíthettek, ill. arcfestéssel gazdagodhattak. A sportolni vágyók ez idő alatt kosarazhattak, focizhattak az iskola udvarán.

A lelki mellett testi táplálékban is részesült mindenki, tízóraira májkrémes kenyeret zöldségekkel, szörppel, ebédre pedig zöldséglevest, milánói makarónit és frissítő vizet kaptak a táborozók. A nap fénypontja a cukoreső és a vízibombázás volt, természetesen ebből sem maradhatott ki senki sem. A nap záróprogramjai a csoportfoglalkozások utáni szabadidős tevékenységek voltak, csak ezután indultak haza a gyerekek.

(Erik)

Bármelyik képre kattintva megnyílik a teljes galéria!