2023 kedd

A tegnapi naphoz hasonlóan ma is korán reggel már igazi vidám tábori hangulat uralkodott a Petőfi Iskolában. Az eső ellenére a reggeli zenés-táncos ráhangolódás ma is megtörtént, mivel az iskola tornaterme a táborozók rendelkezésére állt.

A csoportfoglalkozásokat is épületen belül tartottuk meg, ki-ki ahol éppen helyet talált magának, ott beszélgethetett a gyerekekkel Péter Jézussal való kapcsolatáról, fogadkozásáról, tagadásáról és apostoli megbízatásáról. Ehhez a történethez is kapcsolódott aranymondás, amelyet Lukács evangéliuma 6, 45 („Mert amivel csordultig van a szív, azt szólja a száj.”) alapján tanulhattak meg a csoportok tagjai. Mindezt a délutáni foglalkozáson lehetőségünk volt jobban elmélyíteni.

A kreatív műhely mai programjában facsipesz pillangó, újságpapír virág, üvegdíszítés, piros szalagból karkötő, ill. arcfestés készítése szerepelt. A mai napra betervezett sorversenyek helyett pedig filmklubon vehettek részt kicsik és nagyok.

A két fő étkezés kínálata a következő volt: reggelire margarinos sonkás kenyér zöldségekkel és szörppel, ebédre pedig zöldséges burgonyaleves, zöldborsó főzelék fasírozottal és félbarna kenyérrel. A desszert pedig a jól megszokott cukoreső mellett minden csoport számára egy-egy tálca friss péksütemény volt.

A délutáni időszakot már az iskolaudvaron tölthettük el, így hazaindulás előtt még mindenki kedvére kijátszhatta magát a focipályán vagy a kosárpalánkok alatt.

(Erik)

Bármelyik képre kattintva megnyílik a teljes galéria!