2019 szerda

Hősök a hőségriadó idején – ezt a címet ma mindenki  megérdemelte! Nagyon meleg volt, de hősiesen álltatok, vártatok a napon!
De kezdjük a hűvösebb programokkal.
 
A reggel a megszokott menetrend szerint indult: regisztráció, bemelegítés, reggeli torna énekelve, tízórai (hot-dog). A jelenetben  folytattuk a kukucskálást a család életébe, majd a beszélgetésekre került sor. Izgalmas események történtek a perzsa király udvarában. Összeesküvés készült a király ellen, de volt hűséges, azt leleplező alattvaló is. Más viszont olyan hatalomra került, hogy  Istennek képzelte magát. Ebből újabb bonyodalom, veszélyes helyzet lett. Eszternek be kell mennie a király elé. Mi lesz ebből…? Holnap kiderül!  De azt megtanulhattuk: csak Isten előtt szabad leborulnunk. 
 
A sorversenyek helyett egy bibliai játszópark játéklehetőségeit használhattátok. Az eszközök, játékok valamelyik bibliai történethez kapcsolódtak. A kisebb helyigényűek az árnyékban kerültek felállításra, de a hatalmas ugrálóvár a tűző napon (oda fért el). De Ti rendületlenül, hősiesen vártátok a sorotokat! Ti bírtátok, de a gépek nem! Túlforrósodtak! Több megoldást kerestünk, de csak az  maradt: időnként ki kellett kapcsolni, hogy „lehűljön” az aggregátor… Hát így alakult. De remélem, azért élveztétek és mindenki többször is sorra került az ugrálóvárban!
Persze a játékokon kívül ma is lehetett kézműveskedni (WC gurigás békás ügyességi játék, hama festés, arcfestés) vagy focizni, homokozni stb.  Az ebéd megszakította a játék időt: húsos zöldbableves és tejbedara volt ma. Cukoreső volt az ebéd végén, majd 1/2 4-ig tovább ment a játszás.