2024 vasárnap

Elérkezett az idei Mosolyhét zárónapja, amelyet a váci baptista imaházban tartottunk. A nagyterem hamar megtelt mosolygós gyerekekkel, akik már nagyon várták az alkalom kezdetét.

A zárónap Meláth Attila lelkipásztor imádságával kezdődött, majd a már ismert keresztény zeneszámok eléneklésével és tánccal folytatódott. A ráhangolódás után egy slide show videó következett, amely összefoglalta a hét eseményeit, majd ismétlő kérdésekre válaszolhattak a táborozók József története alapján. Aki valamelyik kérdésre jelentkezés után jól válaszolt, az egy pólót kaphatott jutalomként.

Ezután egy rendhagyó divatbemutató következett. Ez alkalommal a hét folyamán szemeteszsákokból készített „ruhákat” próbálhatták fel az újdonsült modellek, akik egy-egy mosolyhetes tornazsákkal lettek gazdagabbak.

A következő programpont Meláth Attila tanítása volt, melynek öt lényeges gondolati eleme volt. Az első a szeretet választása a gyűlölet helyett. A második gondolat pedig Isten gondoskodása a mindenkori emberről József története alapján, majd harmadikként Isten az emberi szívet átformáló munkája került a középpontba. A harag és a megbocsátás is szóba került szintén József történetén, ill. a Miatyánk c. imádság tanításán keresztül. Az ötödik gondolati elem pedig az Isten dicsőségét tükröző élet volt, kiemelve a hálaadás és az alázat fontosságát, valamint az Istennel való személyes kapcsolatot, mint amilyen József esetében is volt.

Az áhítat után következett a nap fénypontja, a nyereménysorsolás, amelynek keretén belül pólókat, dinnyemintás gumilabdákat, bibliai témájú könyveket, Quechua hátizsákokat, 2 db focilabdát és 4 db JBL hangfalat nyerhettek a résztvevő gyerekek.

A sorsolást a hirdetések követték, s még mielőtt mindenki elindult volna hazafelé, két zeneszám erejéig kitáncolhatták magukat kicsik és nagyok egyaránt.

Hálásak vagyunk Istennek, hogy mindannyian nagyon szép emlékekben és élményekben részesülhettünk ezen a héten, kiváltképp a gyerekek! Reméljük, hogy a tanévközi Mosolynapokon és a jövő évi Mosolyhéten újra találkozhatunk majd! Dicsőség mindenért az Úr Jézus Krisztusnak!

(Erik)