2024 kedd

Istenünknek hála, a mai nap is nagyon kellemes hangulatban telt el. Ezt még csak erősítette az a tény, hogy ideális, nem túl meleg, de nem is túl hideg időjárásban volt részünk!

Reggel végignézve a gyerekeken kicsit látszott még a korán kelés utáni álmosság, de ezt vidám ifis leányainknak köszönhetően hamar sikerült elűzni mindenki arcáról! Nem indulhatott másként a ma délelőtt sem, mint a már jól ismert táncos bemutatóval!

A csoportfoglalkozások kezdetéig így mindenki kitombolhatta magát, és kissé lecsillapodva, ám mégis maximális figyelemmel kísérhette végig a mai történetet. Ma is József életével foglalkoztunk. Megtudtuk, hogy mi történt vele Potifár házában, hogyan csalta tőrbe őt az egyiptomi főember felesége, és hogyan került börtönbe emiatt. Arról is tanultunk, hogy József ugyanakkor mindvégig bízott Isten gondoskodásában, aki sosem feledkezett meg róla. Ehhez kapcsolódott a mai aranymondásunk is („Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj!”), amelyet a Példabeszédek könyve 3, 5 alapján idéztünk. Mindezt a délutáni csoportfoglalkozáson is átismételtük.

A közel másfél órás délelőtti alkalom után a sorversenyen mozgathatta át mindenki elgémberedett tagjait. A hangosabbnál hangosabb szurkolás közepette nagy volt a lelkesedés mindhárom feladat iránt!

A sorversenyek után kreatív foglalkozáson és szabad sporttevékenységekben vehettek részt a gyerekek. A kézműves műhely programkínálata arcfestés, hamagyöngyből készült formák, zsenília karkötő és sólisztgyurma termések készítése volt. Szebbnél szebb alkotásokkal álltak elő a táborozók mai is!

A napi menü most is kellően laktató volt, reggelire szalámis margarinos kenyeret zöldségekkel és limonádéval, ebédre pedig zöldséges burgonyalevest, zöldborsófőzeléket fasírozottal és félbarna kenyérrel, ill. kókusztekercset kapott minden éhes száj.

Délután folytatódott a kreatív műhely programja és a szabad sportfoglalkozás, majd ezt követően a délutáni csoportkörön átismételtük a délelőtt tanultakat. Sokan megint kiválóan vissza tudták idézni azt, amiről reggel hallottunk!

A mai napot is cukoreső és zenés-táncos mulatság zárta. Hálásak vagyunk Istennek, hogy olyan körülményeket teremtett, hogy sok öröm és jókedv közepette telhetett el a mai nap is! Folytatása következik holnap!

(Erik)