2024 hétfő

Az Úr jóvoltálból a 2024-es esztendő sem telhet el Mosolyhét nélkül. Idén is közel 150 gyerkőcöt regisztráltak a lelkes szülők a táborba, aminek nagyon örülünk!

Kicsit nehezen indult a mai nap, de a kellemes hőmérséklet és a korábbi évekből már jól ismert zenés-táncos reggeli bemelegítés hamar felébresztett mindenkit, így újult erővel kezdhettünk neki a délelőtti csoportfoglalkozásnak. A Mosolyhét témája idén Mózes első könyve alapján Józsefnek, Jákób fiának az élete, ezt dolgozzuk fel öt napon keresztül. Miután mindenki megette a tízóraira kapott és a szorgos segítők által felszolgált májkrémes kenyeret a hozzá kapott zöldségekkel és szörppel, neki is láttunk a mai történetnek. Megtudtuk, mit csináltak Józseffel testvérei, ill. hogyan hitették el apjukkal József halálát. A tábor hagyományaihoz híven idén is tanulunk aranymondásokat, a mai napon „A szeretet nem irigykedik.” (1 Korinthus 13:4) idézetet ismerhették meg a gyerekek.

A délelőtti alkalom után sorversenyen vettek részt a táborozók. A karszalagok színe szerint hét csapatra osztott lelkes gyereksereg háromféle különböző játékban mérettette meg magát felnőtt segítők irányítása mellett. Óriási lelkesedéssel és kitörő örömmel álltak neki a feladatoknak, amihez nagyban hozzájárult, hogy a játékban éppen részt nem vevő csapattársak hangos szurkolással buzdították a versenyzőket! Ennek köszönhetően extra pontokat is kaptak egyes csapatok!

A sorverseny után kreatív foglalkozáson vehettek részt a gyerekek, ahol gyönyörű szép arcfestéssel gazdagodhattak a mai nap folyamán. Nem maradhattak el a már jól megszokott sporttevékenységek sem, aki akart, focizhatott, kosarazhatott egészen ebédidőig.

Ebédre zöldséglevest és milánói makarónit kapott a tábor apraja-nagyja, így sem testileg sem lelkileg nem maradtunk éhesen. Ebéd után volt lehetőség a kreatív foglalkozáson elkezdett remekművek befejezésére és a sportfoglalkozások folytatására.

Ezt követően a délutáni csoportfoglalkozáson átismételtük az aranymondást és ismétlő, ellenőrző kérdések alapján a mai történetet is. Kiderült, hogy a délelőtti tanításon nagyon odafigyeltek a gyerekek, hiszen szinte mindenki vissza tudta idézni, mi is történt a főhőssel, ill. a legtöbben szó szerint emlékeztek az aranymondásra is!

A mai napot a cukoreső és a vízibombázás zárta, mindkét tevékenységet nagyon élvezte mindenki! Reméljük, az időjárás lehetővé teszi, hogy a Mosolyhét további napjain is részesülhessenek a felfrissülés ezen formájában kicsik és nagyok egyaránt!

(Erik)