Mosolynap 2024/03/23

Gyülekezetünk március 23-án tartotta története második mosolynapját. Nagyon vártuk mindannyian ezt a napot, hiszen a közösség minden tagja imádságos szívvel készült a gyerekek újbóli fogadására. Sokan nemcsak az ima erejével, hanem kortól és szolgálati területtől függetlenül személyes jelenlétükkel is segítették a mosolynap programjait, amiért nagyon hálásak vagyunk Istennek!

A délután két órakor kezdődő rendezvényt az ifis lányok zenés-táncos előadása vezette be, majd ezután a péceli M. M. M. bábcsoport előadása és rajzos prezentációja következett. Mindkettő témája a közelgő húsvéttal volt kapcsolatos, az állatmesés bábelőadás a megbocsátásról, a rajzos prezentáció pedig Jézus Krisztus kereszthaláláról és feltámadásáról szólt.

A közel ötven gyerkőc ezt követően hat, színek szerinti (narancs, türkiz, rózsaszín, piros, lila, fehér) csoportra osztva állomásos játékokon vett részt az ifisek, a vasárnapi iskolai tanítók és több lelkes szolgáló vezetésével. Hamar kiderült, hogy a gyerekek nagyon odafigyeltek az előadásokra, hiszen a feladatok ezekhez kapcsolódtak, így mindenki nagy élvezettel vethette bele magát a közös mókázásba! Volt itt kőelgörgetés, fonalkígyó-készítés, hullahopp lasszózás, tojáskeresés, kötélhúzós gyűjtögetés, gumicsirke kondérba dobálása! Ez utóbbit különösen élvezték a gyerekek a nekünk adott visszajelzések alapján!

Amíg a gyerekek az állomásos játékokkal foglalatoskodtak, addig a szülők számára néhányan a gyülekezet felnőtt tagjai közül beszélgetéssel, teaházzal egybekötött kézműves foglalkozásokat tartottak.

A program végén az állomásos versenyen elért eredmények kihirdetése, ajándékosztás és sorsolás következett, majd zárásképpen az ifis lányok vezetésével ismét énekelhettünk és táncolhattunk!

Nagy örömmel tölt el, hogy láthatóan jól érezték magukat a gyerekek! Reméljük, hogy a nyáron megrendezésre kerülő mosolyhétre is minél többen jelentkeznek majd, hogy együtt örvendezhessünk Isten jelenlétében. Jó volt látni, hogy többen a szülők közül is beszélgetésbe elegyedtek a szolgálókkal. Bízunk benne, hogy esetleg más imaházi, gyülekezeti alkalmakra is eljönnek. Dicsőség az Úrnak minden jóságáért!

(T.Erik)