2024.07.03 szerda

A Mosolyhét harmadik napját írjuk. Az elején úgy tűnt, hogy esős időnk lesz, de hála Istennek, ma is szabad téren tudtuk megtartani a tábor napirendi pontjait.

A zenés-táncos koreográfia hatására mindenki belelendült a mai napba, hogy azután kellő figyelemmel és kíváncsisággal várja, hogyan alakult József sorsa, miután megfejtette a fáraó álmát. Megtanultuk, hogy József a nehéz körülmények és erős képességei ellenére is Istennek adott dicsőséget, ehhez kapcsolódott a mai egyik aranymondás („Dicsérjétek az Urat!”) is, amelyet a 148. zsoltárból idéztünk.

A délelőtti tanítás után újra jöttek a várva várt sorversenyek, ahol újabb három izgalmas feladat állt a táborozók előtt! Ekkor már a nap is kisütött, így az időjárásnak is a szenzációs szurkolóknak köszönhetően is ez az esemény vált a nap fénypontjává!

Az eredményhirdetést követően a kreatív műhelyben faeszközöket, jármű maketteket készíthettek a barkácsolni vágyók, aki pedig valamilyen szép arcfestést vagy hamagyöngy formát szeretett volna készíteni, annak ma is volt lehetősége minderre. Aki inkább mozogni akart, az továbbra is gyakorolhatta a kosárra dobást vagy kapura lövést a két betonpályán.  A Váci Rendőrkapitányság jóvoltából pedig ki lehetett próbálni az ujjlenyomatvétel technikáját, ill. az ún. „részegszemüveg” segítségével pedig az ittas állapotban való közlekedés veszélyét mérhették fel a gyerekek a lelkes rendőr nénik irányításával.

A mindennapi betevőt ma is megkaptuk, reggelire hot dogot ketchuppal, mustárral, ill. majonézzel ehetett ki-ki kedve szerint. Szomjunkat pedig ma is limonádéval olthattuk a délelőtt folyamán. Ebédre szegedi csirkegulyáslevest, mákos tésztát és almát kaptunk, így az édes élmények mellett vitaminokban is gazdagodtunk!

Ebéd után egyből a délutáni csoportfoglalkozásokra került sor. Egy újabb életszakaszát ismertük meg a főszereplőnek, aki már mint Egyiptom kormányzója találkozott rég nem látott testvéreivel. Ennek a találkozónak a jelentőségét beszéltük meg a gyerekekkel. Ez alkalommal egy újabb aranymondást is megtanultunk Márk evangéliuma 5:36 alapján, amely szerint „Ne félj, csak higgy!”

A mai napunkat ismét az elmaradhatatlan táncos produkció és a cukoreső zárta. Kissé már türelmetlenül és a napsütés időben bízva várjuk a holnapi napot, amely nagyon érdekes programokat tartogat minden táborozó számára!

(Erik)

Bármelyik képre kattintva megnyílik a teljes galéria!