2024.07.05. péntek

Elérkezett a Mosolyhét ötödik napja. A hét többi napjához hasonlóan ma is ragyogó napsütéses időjárásban volt részünk. A reggel a szokásos módon, zenés-táncos ráhangolódással indult ifis leányainknak és kiváló hangtechnikusunknak köszönhetően!

A délelőtti tanítás egy kicsit rendhagyóan indult, hiszen József történetének befejező részét Meláth Attila, lelkipásztorunk mondta el „korhű” jelmezbe öltözve! A csoportok ezután vonultak külön és beszélték meg a „József-sztori” legfontosabb tanulságát, az őszinte bocsánatkérést és megbocsátást. Ehhez kapcsolódott a hét utolsó aranymondása („Ne fizessetek a rosszért rosszal!”) is, amelyet Pál apostol thesszalonikaiakhoz írott első leveléből idéztünk. A reggelire kapott sajtos kenyér elfogyasztása után a gyerekek lehetőséget kaptak arra, hogy a csoportbeszélgetés keretén belül kérdéseket tegyenek fel a csoportvezetőknek, és feldolgozzák a pár perccel korábban hallottakat. Voltak nagyon komoly és vicces beszélgetések is.

A lelki edzés után pedig újra testedzésre került sor, az idei Mosolyhét utolsó sorversenyén vehettek részt a gyerekek. Most is nagy volt az ováció a versenyzők és segítőik részéről, így még izgalmasabbá vált a nagy megmérettetés!

Még egyszer a héten utoljára a kreatív műhely is megnyitotta kapuit, a mai programban kulcstartó, mandala teknősbéka, filc- és dekorgumi karkötő, ill. pókhálófonál készítése szerepelt. Az előbbi programpontokból a két utolsóra már csütörtökön is volt lehetőség, emellett pedig a már nagy népszerűségnek örvendő arcfestésben is részt vehettek a táborozók.

Ebédre gyümölcslevest, rántott csirkemellet burgonyával és ecetes uborkasalátát szolgáltak fel a konyhás nénik, ezért senki nem távozott üres gyomorral az ebédlőből.

Délután a gyerekekkel újra átvettük az egész heti történetet és az aranymondásokat, és ki-ki elmondhatta, hogy érezte magát az öt nap alatt, és hogy mit visz haza magával a Mosolyhétről.

A tábor záróprogramjaként már ismert cukoreső sem maradhatott el ma sem, a hűsítést pedig nem csak a jól célzó segítők szolgáltatták vízibombák formájában, hanem néhány lelkes és kedves vendéglátós is finom fagylaltok felszolgálásával!

Nagyon köszönjük Istenünknek, hogy megáldotta ezt a hetet ennyi minden jóval! Találkozzunk vasárnap, az idei Mosolyhét zárónapján immáron a váci baptista imaházban!

(Erik)

Bármelyik képre kattintva megnyílik a teljes galéria!