2019 hétfő

Talán már sokan tudják, várják minden évben a június utolsó hetét. Nem csak a szünet miatt, hanem mert tudják: itt a Mosolyhét!
 
Eljött idén újra ez a lehetőség. Nagy izgalommal vártuk a mai napot. Hetek óta az időjárás előrejelzés aktív nézői vagyunk: lesz eső? Nem?  Tudjátok, idén nincs tornaterem, nem tudunk elbújni a zivatar elől! A héten viszont lesznek nagy-nagy meglepetések! Majd meglátjátok! De csak sorjában!
A hétfő mindig a (számunkra) izgalmas regisztrációval kezdődik, majd énektanulás, koreográfiás énekkel reggeli torna. Idén is így volt.
 
Miután kirohangáltátok magatokat a reggeli órákban, jól esett (ahogy láttuk) a májas kenyér zöldségekkel és a szörpi. Mindenki megtalálta a csoportját, tanítóját a csoportbeosztás során, majd jött egy jelenet, ami naponta újabb dolgokat árul majd el a szülinapra készülődő családról. Utána került sorra a csoportos beszélgetés. Idén Eszter királynő történetéről tanulunk (lesznek  benne izgalmasa részek!) Vásti királynő engedetlenségéről volt ma szó, és ennek következményéről. Nem mindegy, kitől kérünk és fogadunk el tanácsot!
 
A beszélgetés után indultak a sorversenyek, „kézműves-műhelyek”. Ma lehetett üvegre színes papírt ragasztani, papírtányér álarcot készíteni, (sajnos csak papírból :)) jégkrémet készíteni. Lehetett gyöngyözni karkötő alapra és volt a „sláger”, a „nagyüzemi” arcfestés is. Aki egyikhez sem kapott kedvet, játszhatott a homokozóban (csoda várak készültek!), labda, foci és egyéb szabad játék lehetőség volt. Az ebéd (sertés raguleves és sajtostészta volt) szakította meg a játékot. Aki jóllakott, folytathatta ott, ahol abbahagyta. Majd (csak cukorból! :)) de jött az eső!
 
Hamar eltelt a nap, remélem jól éreztétek magatokat.
Holnap jön az első meglepi!