2017 Hétfő

Elérkezett újra a Mosoly 7, eltelt megint egy év. Várakozással és izgalommal készültünk – készülünk erre a kihívásra, nézve a sok gyereket (apródot) és a melegrekordokat döntő ígéreteket…
A táborunk idén Királyi tábor, sok apród és a királyi udvartartás részvételével. Dániel könyvével foglalkozunk napról napra a beszélgetések keretében.

A királyi vár területére akárkik nem jöhettek ám be! Csak akik előre jelentkeztek, hogy be kívánnak lépni a vár területére és akik a „kémvizsgálaton” (regisztráció!) átestek. Kaptak szalagot, ami a belépésre jogosította fel az apródokat és az apród-iskolában való részvételre.
A ceremónia mesterek vezetésével udvari táncóra és énekóra vette kezdetét, majd betekinthettünk Vidor király és Derű királyné palotájába. (jelenet).
A király utasítására az apród iskolába mentek a királyi vár vendégei, ahol a királyi délelőtti lakomát fogyasztották el először (májkrémes kenyér zöldségekkel), majd a napi bölcseletet hallgatták meg, beszélték meg: minden apród, (manó) értékes, mindenkiben van valami egyedi, egyéni, ami miatt fontos a Mesternek!
Az apród iskolai tanulás után következtek a lovagi tornák, (sorjátékok, focibajnokság) közben a királyi pompaműhelyben lehetett alkotni (papírtányér cicát, guriga tolltartót, lehetett karkötőt fűzni, gipszformát festeni). Arcfestésért álltak sorban az apródok.
A királyi lakoma ma tojásleves volt, tarhonyás hús és vitamin saláta.
Szabad időben épültek a királyi várak (homok várak), célba dobó -lövő versenyben vehettek részt az apródok (kosárlabda, foci).
Amikor mindenki elfogyasztotta a királyi lakomát, akkor a királyi mágusok cukorból esőt varázsoltak, ami sajnos, csak rövid ideig tartott!:)
Délre a nap is kíváncsi lett az udvari eseményekre, így előbújt az árnyékot adó felhők mögül, amit az udvari csillagvizsgáló segítségével az apródok „közelről” is megleshettek.
Holnap újra vár mindenkit Vidor király, Derű királyné és az apródképző!