Mosoly-Hét 2017 Szerda

Ma az égi fűtők nagyon befűtöttek nekünk (is)! Féltünk is attól, hogy a királyi udvarban mindenki bírja a kánikulai hőfokokat, de az udvari mágusok gondoskodtak folyamatos permetező esőről, sőt helyi záporról is (slag!) Ráadásul az égi fűtők is dél körül kb 2 órán át pihentek és felhőt húztak a nap elé…Így túléltük a mai napot is.
De nézzük a királyi udvar eseményeit.

Ma is több 100 apród érkezett a királyi udvarba, akart részt venni az ottani történéseken.
A napirend a korábbiaknak megfelelően alakult. A bemelegítő énekes -táncos percek után bekukkanthattunk Vidor király palotájába: a manók kibékültek a bolonddal, miután egyikük megvédte a bolondot a többiek bosszújától. Vidor király pedig nagy feladatot adott az apródoknak: ki kellett találniuk, miért sértődött meg Derű királyné. (Sokaknak sikerült!)
Az apród iskolában arról beszélgettünk Dániel álomfejtése alapján, hogy  segítsünk másokon, azokon is akik nem a barátaink és hogy nekünk is van segítségünk a bajban, a jó Isten. Aranymondásunk: (Istened azt mondja:) Ne félj, én megsegítelek.    ( Ézsaiás 41:13)
A lovagi játékok következtek, de a pompa műhelyben is lehetett alkotni: hűtőmágnes pajzsot, királynői rózsát krepp papírból, oroszlán fej medált és természetesen az arcfestés is rendelkezésre állt.
A királyi kislakoma nagyon kelendő volt: hot-dog mustárral, ketchuppal. A nagy lakoma sertésragú leves és darástészta volt sárgabarack lekvárral.
A közbenső időben lehetett kosarazni, focizni, várat építeni, barátkozni, beszélgetni.
A királyi udvar kedvelt eseménye ma sem maradhatott el: cukor eső, ill vizibombázás.
Ezzel zárta ma is az udvar a napot!

Bármelyik képre kattintva megnyílik a teljes galéria!